Tu poznasz ofertę piekarni Kraków
Chleb to jeden z najistotniejszych elementów naszej diety. Spożywamy go naprawdę dużo, zatem najlepiej, kiedy okaże się on najwyższej jakości. Nic zatem dziwnego, iż pieczone przemysłowo chleby tracą ostatnimi czasy popularność – bywają niezbyt smaczne, zaś po kilku dobach stają się nieprzydatne do spożycia. Na naszych stołach ostatnio bardzo często goszczą natomiast chleby wypiekane klasycznymi metodami i pozbawione syntetycznych dodatków poprawiających ich wytrzymałość. Czemu dobrze je jeść? W jaki sposób one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Co znajdziemy w tradycyjnej piekarni?
Jak łatwo się domyśleć, tradycyjna piekarnia w Krakowie lub innych dużych miejscowościach swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle są pieczone na zakwasie, lecz możemy znaleźć też pieczywo drożdżowe. Poza tym klienci rzemieślniczych piekarni często wybierają chleby, które w ostatnich dekadach zniknęły ze sklepów – między innymi precle. Tradycyjne chleby dostarczają niekiedy również najróżniejsze ziarna oraz przetworzone owoce.
Mocne strony wypieków z rzemieślniczej piekarni
Powodem doskonałej renomy rzemieślniczego pieczywa okazuje się w szczególności jego aromat – pod tym względem plasuje się dużo wyżej niż pieczywo przemysłowe. Atutem takiego chleba jest też jego różnorodność – wśród setek rodzajów najróżniejsi ludzie kupią wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób zapomnieć też o tym, iż produkty, które oferuje rzemieślnicza piekarnia są o wiele zdrowsze, gdyż nie zawierają szkodliwych dla ludzkiego zdrowia syntetycznych domieszek.
Nasze dane teleadresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]